INCLUSIE

Alle kinderen (of je nu van Kalmthout bent of niet) zijn welkom bij ons, ook kinderen met een beperking of kinderen die extra aandacht nodig hebben, kunnen bij ons van een speelse zomer genieten. Zij worden op ons speelpleinen de dolfijntjes genoemd. We zetten elke week 4 extra animatoren in die specifieke ondersteuning bieden waar nodig en een vangnet zijn voor de kinderen.

Elke week zullen er zo’n acht dolfijntjes aanwezig zijn in onze werking. Niet alleen de dolfijntjesleiding zal in aanraking komen met deze kinderen, alle leiding zal met hen mogen werken. Want Inclusie voor iedereen is het motto op ons speelplein. Sinds enkele jaren spelen alle dolfijntjes namelijk mee met hun eigen leeftijdsgroepen, om zo tot echte inclusie te komen. De inclusieanimatoren zijn er uiteraard steeds bij om alles in goede banen te leiden. Indien nodig kunnen de kinderen uit de groep gehaald worden om apart te spelen samen met hun inclusieanimator of gewoon tot rust te komen. Er kan waar nodig ook gewerkt worden met een heen- en weerschriftje.

Heeft uw kind extra ondersteuning nodig? Dan vragen we om voor de start van de speelpleinzomer contact op te nemen via inclusie@speelpleinenkalmthout.be. We bespreken samen de specifieke situatie en zorgen voor ondersteuning op maat.

Het speelplein staat er niet alleen voor. We worden ondersteund door de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, koepel van het speelpleinwerk, en we werken rond dit thema samen met enkele ervaringsdeskundigen.

Je kan je enkel per hele week inschrijven voor de Dolfijntjes. Dat is om maximale ondersteuning te kunnen bieden door de inclusieleiding.

Tijdens de open speelpleindag zal er geen aparte dolfijntjes werking voorzien zijn, aangezien dit sowieso een heel drukke dag wordt.

Voor meer info over de werking, mail naar inclusie@speelpleinenkalmthout.be. De infoavond en rondleiding op het plein dit jaar zal plaatsvinden op vrijdag 5 juli om 19u op ons terrein Diesterweg (Acacialaan). De flyer met meer info vind je binnenkort hier.

Inschrijvingen

De dolfijntjes zijn welkom in iedere speelpleinweek, maar wees er wel snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen (8), aangezien deze extra ondersteuning niet onbeperkt kan aangeboden worden. Je kan een plekje reserveren via een mail te sturen naar inclusie@speelpleinenkalmthout.be LET OP! Dit is geen inschrijving. In deze mails zal u een formulier krijgen om bepaalde gegevens in te vullen ter reservatie. Na reservatie nemen wij contact op voor een verplicht intake gesprek en beoordelen we of we voldoende draagkracht en beschikbare plek hebben. Enkel dan kan uw kind bij ons terecht. Reserveren is enkel per week mogelijk.

Voor meer informatie rond de inschrijvingen: mail naar jeugd@kalmthout.be, bel op 03 620 22 65 of ga eens langs op de jeugddienst.

Begeleiding

Het speelplein staat er niet alleen voor. We worden ondersteund door de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, koepel van het speelpleinwerk, en we werken rond dit thema samen met enkele ervaringsdeskundigen.

De inclusieleiding zijn vrijwilligers, net zoals alle andere leiding op ons speelplein. Zij weten heel goed hoe ze ieder kind kunnen betrekken in het spel en zij krijgen ook extra vormingen over hoe omgaan met moeilijke situaties.

 

573