INCLUSIE

Alle kinderen zijn welkom bij ons. Ook kinderen met een zorgbehoefte willen wij een toffe zomer bieden. Zij worden op ons speelpleinen de dolfijntjes genoemd. Speelpleinen voor iedereen is ons motto! Alle dolfijntjes spelen namelijk mee in hun eigen leeftijdsgroep. Indien nodig kunnen de kinderen tijdelijk uit de groep gehaald worden als het even te veel wordt.

Er kan waar nodig ook gewerkt worden met een heen- en weerschriftje om optimaal te communiceren tussen leiding en ouders. Elke week is er plaats voor 8 dolfijntjes die begeleid worden door 4 extra animatoren, die specifieke ondersteuning bieden waar nodig en een vangnet zijn voor de kinderen.

Inschrijving aanvragen

Heeft uw kind extra ondersteuning nodig?

Dan kan u een plekje in onze inclusiewerking aanvragen. Plaatsen zijn beperkt (8 kinderen/week) en om voldoende voor te bereiden moeten we op tijd aan de planning beginnen dus vul onze speelpleinen.kalmthout.be/kindfiche zeker in vóór 26 april 2019.

UPDATE: de aanvraagperiode is ondertussen afgelopen

Let op! Dit is geen inschrijving. Na uw aanvraag nemen wij contact op voor een verplicht intake gesprek. We bespreken samen de specifieke situatie en bekijken of ondersteuning op maat mogelijk is. Aangezien we met vrijwilligers werken is onze draagkracht beperkt en beoordelen we dus week per week of er voldoende ondersteuning en beschikbare plek is. Enkel dan kan uw kind bij ons terecht.

Om een maximale ondersteuning te bieden, kunnen dolfijntjes enkel voor een volledige week (maandag tot donderdag) inschrijven. Voor de uitstap op vrijdag wordt een uitzondering gemaakt.

Tijdens de open speelpleindag zal er geen aparte dolfijntjes werking voorzien zijn, aangezien dit sowieso een heel drukke dag wordt.

Meer informatie

Voor meer info over de werking of de inschrijving, mail naar inclusie@speelpleinenkalmthout.be, bel op 03 620 22 65 of ga eens langs op de jeugddienst..

Op vrijdagavond 5 juli om 19u zijn alle dolfijntjes en hun ouders welkom op ons speelplein (Domein Diesterweg, Acacialaan) om al eens rond te kijken. We geven dan ook alle informatie. Probeer er dus zeker bij te zijn.

Bekijk hier de flyer