INCLUSIE

Alle kinderen (of je nu van Kalmthout bent of niet) zijn welkom bij ons, ook kinderen met een beperking of kinderen die extra aandacht nodig hebben, kunnen bij ons van een speelse zomer genieten. Het speelplein zet extra animatoren in die specifieke ondersteuning bieden waar nodig.

Heeft uw kind extra ondersteuning nodig? Dan vragen we om voor de start van de speelpleinzomer contact op te nemen via inclusie@speelpleinkalmthout.be . We bespreken samen de specifieke situatie en zorgen voor ondersteuning op maat.

Het speelplein staat er niet alleen voor. We worden ondersteund door de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, koepel van het speelpleinwerk, en we werken rond dit thema samen met enkele ervaringsdeskundigen.

Je kan je enkel per hele week inschrijven voor de Dolfijntjes en dit kan tot 30 juni (14u). Dat is om maximale ondersteuning te kunnen bieden door de inclusieleiding. Anders dan andere jaren, proberen wij zo veel mogelijk met de andere groepen mee te spelen. Er wordt ook eventueel gewerkt met een heen- en weerschriftje.

Tijdens de open speelpleindag op maandag 9 juli zal er geen aparte dolfijntjes werking voorzien zijn, aangezien dit sowieso een heel drukke dag wordt.

Sinds enkele jaren spelen alle dolfijntjes mee met hun eigen leeftijdsgroepen, om zo tot echte inclusie te komen. De inclusie animatoren zijn er uiteraard steeds bij om alles in goede banen te leiden.

Indien nodig kunnen de kinderen even apart samen met hun inclusie animator naar het snoezellokaal, om daar tot rust te komen of rustig samen te spelen.

Voor meer info over de werking, mail naar inclusie@speelpleinenkalmthout.be. De infoavond dit jaar zal plaatsvinden op vrijdag 6 juli om 19u op ons terrein Diesterweg (Acacialaan). De flyer met meer info vind je hier.

 

Dolfijntjesweken

De dolfijntjes zijn welkom in iedere speelpleinweek, maar wees er wel snel bij, want er is een maximum van 8 kinderen per week!

 

Inschrijvingen

Er is een beperkt aantal plaatsen, aangezien deze extra ondersteuning niet onbeperkt kan aangeboden worden. Je kan je inschrijven via deze site. Voor meer informatie rond de inschrijvingen, mail naar jeugd@kalmthout.be of ga eens langs op de jeugddienst.

 

Begeleiding

Het speelplein staat er niet alleen voor. We worden ondersteund door de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, koepel van het speelpleinwerk, en we werken rond dit thema samen met enkele ervaringsdeskundigen.

De inclusieleiding zijn vrijwilligers, net zoals alle andere leiding op ons speelplein. Zij weten heel goed hoe ze ieder kind kunnen betrekken in het spel en zij krijgen ook extra vormingen over hoe omgaan met moeilijke situaties.

 

573