UITSTAPPEN

UITSTAPPEN VOOR ZOMER 2017

 

10679520_328256867354347_6806719821230452681_oWekelijks gaan we op uitstap. Voor deze uitstappen moet je zeker VOORAF inschrijven via www.kalmthout.be/inschrijven. Je kan dus niet meer ter plaatse inschrijven. Vermits de uitstappen vaak volzet zijn, raden we iedereen aan om dit tijdig te doen.

 

Week 1 = vrijdag 14/7

Iedereen: Planckendael

Vandaag gaan we met alle kinderen van onze speelpleinwerking naar één van de mooiste dierenparken van het land: Planckendael. We bezoeken er uiteraard de fantastische dieren en ontdekken er de coole speelplekken. We ontmoeten er niet alleen nieuwsgierige wasberen, zebra’s en guitige otters, maar ook neushoorns, bonobo’s met fratsen, koala’s, giraffen en nog zoveel andere dieren!

Elke groep doet ook een begeleide rondleiding:

Eendjes en Kikkers: Kleutersafari

Varkens: Op bezoek bij Kai Mook

Panda’s: Rovers en hun prooien

Beren en Tijgers : Planckendael Backstage!

Tarief: 15 euro / Indien uw kind een Zoo – abonnement heeft; betaal je gewoon speelpleintarief. Het verschil wordt dan de dag zelf cash terug betaald.

planckendael

Week 2 = vrijdag 21/7 (geen speelpleinen)

Week 3 = vrijdag 28/7  Uitstapjes in Kalmthout

Eendjes: met de Maatjestrein naar de Heide

We gaan vandaag met de Maatjestrein naar de Kalmthoutse Heide. Hier gaan we op ontdekking en spelen we enkele super leuke spelletjes. In de namiddag gaan we met de huifkar naar de speeltuin aan het sportpark.
Tarief: SpeelpleintariefToeristentreintje Kalmthout (7)

Kikkers en Varkens: B-ranch

Wij gaan vandaag naar onze buren van de manege B-ranch. Alle kinderen krijgen er een rondleiding en een basisles: Hoe poets ik een paard? Tot slot doen we een ritje op de pony’s. in de namiddag gaan we naar de waterspeeltuin in het sportpark.
Tarief: Speelpleintarief

manege

Panda’s: Suske en Wiske Museum

Wie wil er nu niet eens op bezoek gaan bij Sidonia? Deze vriendelijke tante laat alle kinderen haar speciale potloden gebruiken tijdens de rondleiding. Dankzij leuke doe-opdrachten ontdekken de kinderen waar Willy Vandersteen de inspiratie voor zijn stripverhalen vandaan haalde. Meer nog, ze verzamelen zelf een blad vol inspiratie! Hier gaan ze na de rondleiding mee aan de slag tijdens een creatieve workshop, of ze doen leuke activiteiten binnen het thema van de vakantie.
Tarief: Speelpleintarief

sus en wis

Beren en Tijgers: Vissen in de Maatjes

Vissen …saai? Ik dacht het niet… Alleen al volgende viswijsheden beweren het tegendeel:
Ik bijt  aan de vishaak… Ik vis achter het net… Ik doe boter bij de vis en ik voel me als een vis in het water…
BVandaag gaan we met de fiets naar de mooiste visvijver ter wereld… Visvijver Maatjes in Nieuwmoer. We leren er vissen. Of we vissen alle vissen uit de vijver… We gooien achteraf alle visjes wel netjes terug in de vijver…  Misschien heeft moeder ’s avonds wel viskes gebakken…
Tarief: speelpleintarief

vissen

Week 4 = vrijdag 4/8

Iedereen: Toverland

Welk kind wil er nu niet kunnen toveren? Vandaag kan het in Toverland. Loop rond in het Land van Toos, De Magic Forest, de Troy Arena of de Magische Vallei…  Met een toverstaf in de hand kun je jouw eigen magische krachten ontdekken in het Toverhuis. Verder zijn er achtbanen, bobsleeën, is er het betoverende Villa Fiasko waar niets is wat het lijkt en is er de wildwaterbaan….
Ongetwijfeld een dag vol betovering…
Tarief: 20 euro

Terug verwacht op speelpleinen vanaf 16u30

toverland

Week 5 = vrijdag 11/8

Eendjes, Kikkers, Varkens en Panda’s: Mega Speelstad

Vandaag gaan we naar het grootste Kinderpretpark in België, Mega Speelstad.
Met een echte indoor kermis en mega buitenspeeltuin is er voor elk wat wils.
Zo vind je er ongelooflijke grote klim- en klauterkooien, verschillende luchtkastelen, een paardenmolen, botsauto’s, een go-cartcircuit, verschillende draaimolens, een groot kasteel “Het leeuwenkamp”, 200.000 balletjes verdeeld over 3 reuze ballenbaden, een schommelboot, hangbruggen, een kinderdisco,…
Alles dus eigenlijk…
Tarief: 10 euro

mega speelstad

Beren en Tijgers: De Lilse Bergen

Moeten we Lilse Bergen nog voorstellen? Dit prachtige recreatiedomein staat standaard op ons uitstappenlijstje. Vandaag gaan onze beren en tijgers eerst op het mega klimparcours met deathride. In de namiddag kunnen we ons gezellig uitleven aan de zwemvijver en op het strand.
Tarief: 10 euro

lilse bergen

Week 6 = vrijdag 18/8

Iedereen: Water- en attractiepark Neeltje Jans

Water en spelen. Dat is wat kinderen het allerliefste willen. In Neeltje Jans werd voor de wereldberoemde Deltawerken een heus waterpretpark gebouwd. Met waterglijbanen, een orkaanmachine, een waterspeelplaats waar je je eigen waterval bouwt, de loop van een beekje verlegt en je eigen sluis verlegt… Daarnaast gaan we een bootje een rondvaart doen en doen we een bezoekje aan de indrukwekkende waterkering.
Tarief: 15 euro

Terug verwacht op speelpleinen vanaf 16u30

neeltje jans

Week 7 = vrijdag 25/8

Iedereen: Rivierenhof

Op een boogscheut van de stad Antwerpen vind je een magisch mooi stukje natuur. Vandaag gaan we met alle kinderen naar het Rivierenhof.
Zo gaan we oa ravotten in het speelbos, de geweldige speeltuinen en in de doolhof. Een fantastische afsluiter van een ongetwijfeld fantastische zomer.
Tarief: Speelpleintarief

rivierenhof

Aansluitend kan u aanschuiven aan de heerlijkste BBQ om onze speelpleinzomer in schoonheid af te sluiten. Je kan hiervoor inschrijven door een mailtje te sturen naar jeugd@kalmthout.be.

 

Iedereen van harte welkom!

Inschrijven op voorhand via www.kalmthout.be/inschrijven